Deze website maakt gebruik van cookiesVoorwaarden

Melding verbergen

Tips

5 tips voor het toepassen van kleurrijk tapijt

Het kiezen van kleuren voor je interieur is van groot belang bij een restyle of (her)inrichting: het is de basis en zet de toon. Ook het tapijt of vloerkleed moet hierbij aansluiten en is belangrijk voor de sfeerbeleving. Waar moet je op letten? We geven je tips en een advies: durf! Gekleurde vloerkleden zijn speels, vrolijk en kunnen een ruimte direct anders doen aanvoelen. 

 1. Benadruk je 'thuis thema'
  Een interieur dat natuurlijk moet aanvoelen? Kies voor een groot (fel) groen vloerkleed om het 'groene' thema te benadrukken.
 2. Buiten de box
  Durf creatief te zijn en bekijk de opties. Wil je een andere vorm dan standaard rechthoekig? Dat kan! Ontwerp bijvoorbeeld zelf jouw kleed met onze vloerkledenplanner. Ideaal voor een kinderkamer bijvoorbeeld.
 3. Mix & Match
  Het je een uitgesproken kleurpalet in huis? Zorg dan dat het tapijt daarbij aansluit, door dezelfde kleur te kiezen of juist een neutraal contrast. Dit komt de eenheid ten goede.
 4. Streep erdoor!
  Gebruik een streeppatroon (van bijvoorbeeld verschillende kleuren) om je kamer breder of langer te doen lijken, afhankelijk van hoe je het kleed plaatst in de ruimte. Bovendien zorgt een streeppatroon voor dynamiek.
 5. Kies voor vrolijk
  Je brengt heel wat tijd binnenshuis door: fijn dus als je je hier prettig en vrolijk voelt. Kijk dus niet teveel naar trends, maar kies voor een favoriete kleur.

Succes bij het kiezen! We zien heel graag hoe jij dit thuis hebt toegepast. Heb jij een kleurrijk vloerkleed thuis? Deel een foto met ons via infodessohome@desso.com!

Overzicht Tips & trends