Deze website maakt gebruik van cookiesVoorwaarden

Melding verbergen

Tips

Sfeervolle studentenkamer in 3 stappen

De zomer is in aantocht en daarmee ook het nieuwe collegejaar. Hoewel je als student vaak op pad bent, is je studentenhuis en -kamer van groot belang: je gaat er veel tijd doorbrengen. Voor nieuwe of verhuizende studenten geven we tips voor een sfeervolle studentenkamer in slechts 3 stappen.

  1. Je wil je kamer ruimtelijk doen aanvoelen, maar wil ook wat hipness in je nieuwe huis. Kies en kleurenpalet van maximaal 3 tinten, bijvoorbeeld twee lichte basiskleuren en één spannende accentkleur zoals perzikoranje, petrol of een paarstint, zoals Radiant Orchid, de Pantone kleur voor 2014.
  2. Vaak is je ruimte beperkt. Richt je kamer niet in vanuit alle wensen die je hebt (een grote lounge bank, een eettafel om met vrienden aan te zitten) maar kijk naar de beschikbare ruimte en werk vanuit dat gegeven. Geen ruimte voor een grote bank? Dan een tweezitter en in de andere hoek een fijne stoel. Wat extra krukjes zijn altijd handig voor onverwachts bezoek.
  3. Je hebt maar één ruimte tot je beschikking, maar wilt toch een onderscheid maken tussen het woon- en slaapgedeelte? Met een vloerkleed kader je deze ruimtes optisch. Zet bijvoorbeeld je bank, fauteuil en salontafel samen op één kleed: het vormt direct een geheel en zorgt bovendien voor sfeer en comfort! 

Overzicht Tips & trends